Вівторок, 30 Квітня, 2024
Світ

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро

Google ускладнив для користувачів розуміння і управління настройками використання їх особистої інформації, зокрема щодо цільової реклами

Франція оштрафувала Google на 50 млн євро – компанія не надала прозору і доступну інформацію про політику отримання згоди на обробку даних. Про це повідомляє The Local.

Таке рішення уряд Франції ухвалив після скарг, поданих двома правозахисними групами в травні 2018 року, незабаром після вступу в силу важливою директиви GDPR.

Відзначається, що Google ускладнив для користувачів розуміння і управління настройками використання їх особистої інформації, зокрема щодо цільової реклами.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив, що з 1 січня 2019 року у Франції будуть обкладатися власним податком великі компанії, які працюють в сфері інтернету і технологій, оскільки введення аналогічного податку в усьому ЄС є проблематичним. У списку оподатковуваних компаній і Google.

Як повідомлялося раніше, у Google, Apple, Facebook і Amazon в Європі низька податкова ставка, що викликає обурення у багатьох виборців. Однак в ЄС поки немає єдиного рішення проблеми.

ЗМІ вважають, що такий хід Франції може бути викликаний проблемами з державним бюджетом, оскільки президент Еммануель Макрон був змушений піти на деякі заходи, які вплинуть на наповненість бюджету. Французька влада очікують отримати від податку близько 500 млн євро.

Залишити відповідь