Середа, 24 Квітня, 2024
Погода

Київ сьогодні накриють потужні грози зі шквалами

Синоптики попередили про грози і шквалисті пориви вітру у столиці України до кінця доби вівторка, 11 вересня. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у м.Києві, передає УНН.

“За прогнозом Українського гідрометцентру у найближчу годину з утриманням до кінця доби 11 вересня у Києві очікуються грози та шквали 15-18 м/с. Можливі підтоплення”, — йдеться у повідомленні.

Раніше жителів Київщини попередили про грози та шквали 11 вересня. На противагу дощовій погоді у столичному регіоні – 11-13 вересня надзвичайна пожежонебезпека накриє країну смугами – на сході і на заході.

За всю історію метеорологічних спостережень 2018 рік виявився чи не найконтрастніший. У липні температура на планеті була вищою за середню на 0,4 ° C. Разом з тим відзначалась висока амплітуда коливань між нічними і денними температурами. Так, наприкінці серпня в Україні вночі похолоднішало до +7-9 градусів тепла.

Температурні контрасти з одного боку супроводжуються надзвичайно високою пожежною небезпекою, а з іншого – потужними атмосферними циклонами із рясними опадами, шквалистими поривами вітру, градом і грозами.

Залишити відповідь