Четвер, 28 Березня, 2024
ПодіїПолітика

Європарламент підтримав введення санкцій ЄС проти Угорщини

Після цього рішення Рада ЄС повинна почати власне розслідування порушень Угорщиною цінностей ЄС, повідомляє РБК-Україна.

Європейський парламент у середу, 12 вересня, підтримав запровадження санкційної процедури проти Угорщини у зв’язку з тривалим порушенням правил та цінностей Євросоюзу Будапештом. Про це повідомляє Euronews.

У доповіді засуджувався тиск на незалежні медіа країни, усунення від посад незалежних суддів, унеможливлення роботи неурядових організацій, які надають допомогу мігрантам та біженцям, збагачення членів уряду та їхніх родин за рахунок європейських фондів та інші порушення Будапешта.

Після цього рішення Європарламенту Рада ЄС повинна почати власне розслідування порушень Угорщиною цінностей ЄС. Якщо статтю 7 Лісабонського договору буде активовано щодо Угорщини, її можуть позбавити права голосу в Раді ЄС.

Раніше Єврокомісія запустила схожу санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

Нагадаємо, доповідач Європарламенту закликала ввести санкції ЄС проти Угорщини.

У свою чергу канцлер АвстріїСебастьян Курц заявив, що депутати Європарламенту від його партії підтримають санкції проти Угорщини через нехтування демократичних цінностей.

Залишити відповідь