П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Спорт

Хемілтон: Звільнення Райкконена з Ferrari не має сенсу

Чотириразовий чемпіон Ф1 Льюіс Хемілтон заявив, що не розуміє рішення Ferrari розпрощатися із Кімі Райкконеном наприкінці сезону 2018 року.

Після Гран Прі Італії у Ferrari оголосили, що Кімі Райкконен не буде пілотом команди наступного року, замінивши фіна юним талантом Шарлем Леклером.

Райкконен натомість займе місце Леклера у Sauber, де проведе два наступні сезони – мабуть, останні для себе у Формулі 1.

Рішення Ferrari розділило вболівальників Ф1 на два табори: одні вважають, що в Маранелло вчинили правильно, піклуючись про майбутнє, інші ж думають, що Кімі заслуговує на ще один сезон в топ-команді.

Льюіс Хемілтон, представник принципового суперника Ferrari – команди Mercedes, вочевидь  належить до другого табору.

«Не думаю, що Кімі зміниться в останніх гонках, – зазначив він в інтерв’ю швейцарській газеті Blick. – Він надзвичайно гарний професіонал і фантастичний пілот.

Він залишається одним із моїх найулюбленіших гонщиків, і я впевнений, що Ferrari втрачає дуже цінного гонщика. У цьому немає жодного сенсу».

На запитання, чи зміг би він коли-небудь сказати керівнику Mercedes Тото Вольффу, що не погоджується з його рішенням щодо кандидатури свого напарника, Льюіс відповів, що зробить це.

«Між нами існує довіра, – пояснив Хемілтон. – Якби Тото придумав божевільну ідею, ми б обов’язково обговорили це. І я сказав би: «Тото, ти впевнений?».

У жовтні вийде книга про Райкконена під назвою «Невідомий Кімі Райкконен». Хемілтон із радістю пожартував над своїм кумиром дитинства з цього приводу.

«У ній, мабуть, лише дві сторінки», – пожартував він.

Почувши, що книга складається з 269 сторінок, Льюіс додав: «Тоді там дуже великі літери».

Хемілтон не міг повірити, що в книзі розповідається, як Кімі пиячив більше двох тижнів після своєї перемоги у чемпіонаті світу 2007 року.

«Він справді написав таке? Це справжнє божевілля!», – сказав він.

Залишити відповідь