Субота, 20 Квітня, 2024
ТехнікаЦікаве

Харківський винахідник навушників вже зібрав $185 тис. на їхнє виробництво

Мабуть, в кожного з нас є улюблені композиції, з яких складається особистий саундтрек життя. Ось треки, щоб під них працювати, ось — щоб тужити, або веселитися, чи кохатися. Так, для кожної ситуації є своя музика.

Якщо ви згодні з такою думкою і для вас є важливою якість звучання, тоді наступна інформація саме для вас — Роман Ландік, інженер із Харкова, створив навушники для справжніх аудіофілів.

Наразі техніка Hi-Fi, тобто та, яка відтворює звук дуже близько до оригіналу, коштує надто дорого. Це й спонукало Романа створити власні навушники, через які люди зможуть «слухати музику так, як вона має звучати».

Результатом дворічної роботи стали Verum 1 без традиційних динаміків. Замість них інженер використав магнітну плівку. Товщина мембрани — 82 мм. Чутливість — 96 дБ. Важать навушники 470 г.

З латині Verum — це правда. Не лише щодо відтворення звуку, а й щодо клієнта. Виробнику та його думці не можна довіряти, коли йдеться безпосередньо про продукт. Саме тому я відправив кілька екземплярів Verum 1 людям у різних куточках світу, які є професіоналами у світі аудіотехніки та які комерційно не зацікавлені у написанні рецензій

— зазначив розробник.

З отриманими відгуками можна ознайомитися на сторінці проекту. Та ось вам невеличкий спойлер — загалом всі вони позитивні.

Мабуть, саме тому Роман зібрав $185 тис. замість $30 тис. запланованих. Гроші інженеру потрібні, щоб автоматизувати робочий процес:

Всі Verum 1 я збираю вручну і витрачаю на це купу часу… Мені потрібна автоматизація процесів. Тому зібрані кошти буде витрачено на прес-форми та обладнання для збірки

Придбати навушники можна за $349. Поставки почнуться з січня 2019 року. Доставка можлива у будь-яку точку світу.

Залишити відповідь