Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

За три роки кількість ОСББ зросла вдвічі

З 2015 року нам вдалося вдвічі збільшити кількість ОСББ в Україні – до майже 30 тисяч будинків. І ключовим фактором у їх формуванні стало прийняття необхідної законодавчої бази та надання ОСББ можливості скористатися програмами підтримки з впровадження енергоефективних заходів. 


Про це під час відвідування енергоефективного ОСББ «Гашека 18» з Держсекретарем Швейцарії з питань економіки Марі-Габріель Інайхен-Фляйш наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

В Україні реновації потребують 200 тисяч багатоповерхівок

Також Геннадій Зубко наголосив наступне:

«Завдяки спільній роботі, лідерству в будинку, об’єднанню мешканців, участі у муніципальній програмі 70/30, залученню державної програми «теплі кредити» в ОСББ «Гашека 18» вдалося зробити абсолютно матеріалізовані і відчутні результати.

Тільки за один опалювальний сезон, за рахунок впроваджених енергоефективних заходів, цей будинок економить біля 770 тисяч гривень. Тут вчетверо зменшена плата за опалення – замість 32 грн за 1 м кв (за прайсом), сплачується 8 грн за 1 м кв. Цікавий і важливий момент: в цьому будинку проживає тільки 2 сім’ї, які отримують субсидії. Це означає, що економія дала такий ефект, коли у людей немає потреби звертатися за соціальною допомогою до держави, а самостійно сплачувати нараховану суму за комунальні послуги. І це один із головних результатів, який очікує держава від реформи енергоефективності».

За його словами, держава і надалі буде підтримувати ОСББ, зокрема через запуск Фонду енергоефективності, фінансування якого відбувається за рахунок Мультидонорського фонду, створеного Євросоюзом та Урядом Німеччини. До роботи Фонду залучено й IFC (Міжнародна фінансова корпорація). Також з держбюджету на Фонд виділено – 1,6 млрд грн.

Джерело: DOM.RIA.com

Залишити відповідь