Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

США просять Туреччину надати аудіо та відео у справі Хашоггі – Трамп

WASHINGTON, DC - OCTOBER 15: U.S. President Donald Trump talks to reporters before leaving the White House October 15, 2018 in Washington, DC. The president and first lady Melania Trump are traveling to survey damage from Hurricane Michael, the most powerful storm ever recorded to strike the Florida panhandle. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Вашингтон звернувся до Туреччини з проханням надати аудіо- та відеозаписи, на яких нібито зафіксовані останні хвилини життя саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це він сказав у середу під час короткого брифінгу в Білому домі, повідомляє Politico.

“Так, ми запитували їх (записи. – Ред.), якщо вони дійсно існують”, – відповів Трамп, додавши, що він не впевнений, що існують якісь докази.

“Ймовірно, це можливо”, – сказав він, заявивши, що отримає повний звіт від державного секретаря Майка Помпео, який перебував у Саудівській Аравії та Туреччині.

“Це буде одне з перших питань, яке я йому поставлю”, – сказав американський президент.

Турецька влада вважає, що саудівські агенти убили та розчленували журналіста у консульстві Саудівської Аравії 2 жовтня. За даними ЗМІ, перед смертю Хашоггі катували, а потім відрубали голову.

Залишити відповідь