Четвер, 28 Березня, 2024
Здоров'я

Смертельний аденовірус убив шістьох дітей у США

Небезпечний аденовірус став причиною смерті принаймні шести дітей у закладі медичного типу в штаті Нью-Джерсі, водночас повідомляється про інших інфікованих, інформує 1NEWS.

“Шестеро дітей померли через аденовірус у Центрі догляду та реабілітації “Ванак” у місті Хаскелль, штат Нью-Джерсі”, – зазначається у повідомленні.

За даними Департаменту охорони здоров’я штату, в Центрі були заражені ще дванадцятеро осіб.

Медичному закладу було доручено не приймати нових пацієнтів до завершення спалаху хвороби. За даними Департаменту охорони здоров’я, про захворювання органів дихання в Центрі “Ванак” стало відомо 9 жовтня.

Поки неясно, у які конкретно дні пацієнти померли, так само як не повідомляється вік дітей з метою захисту конфіденційності пацієнтів. Відомо лише, що померлі діти біли віком від малюка до підлітків, але більшість із них були не старшими за 18 років.

За фактом зараження і численних летальних випадків проводиться розслідування.

Аденовіруси можуть викликати легкі та важкі типи захворювань, хоча останні трапляються рідше. Водночас, люди з ослабленим імунітетом або дихальними чи серцевими захворюваннями підпадають під більший ризик розвитку важкої хвороби від аденовірусної інфекції, повідомили в цьому зв’язку в Департаменті охорони здоров’я.

Залишити відповідь