П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В КиєвіЗдоров'яУкраїна

День презерватива у парку Шевченка (фото, відео)

У рамках соціальної кампанії 13 лютого в парку Шевченка відбулось відкриття арт – інсталяції Володимира Бєлоконя, присвяченої до Міжнародного дня презерватива. В заході взяли участь 
Ярослава Лопатіна, голова представництва Фундації АнтиСНІД-США в Україні,  Володимир Бєлоконь, автор арт-інсталяції, Тетяна Краснопольська, лікар, завідувачка відділу координації програм лікування ВІЛ, вірусних гепатитів та ЗПТ Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Під час заходу  з 9:30 до 15:00 кияни та всі охочі в парку Т.Шевченка змогли пройти швидке тестування на ВІЛ в мобільному пункті, безкоштовно отримати контрацептиви та інформацію про ВІЛ-інфекцію, а також за допомогою елементу доповненої реальності дізнатися про поширені у суспільстві міфи про презервативи.

Чи знаєте ви, що

66% усіх випадків передачи ВІЛ в Україні трапляються під час незахищених статевих контактів.

При цьому близько 100 тисяч українців не знають, що в них є ВІЛ.

За даними ВООЗ, правильне та постійне використання презервативів найкраще захищає від передачи інфекцій статевим шляхом, включаючи ВІЛ.

41% людей неправильно користуються презервативами, що призводить до їхнього пошкодження та втрати своєї захисної функції.

Залишити відповідь