Вівторок, 14 Травня, 2024
Музика

Том Йорк деб’ютував в ролі кінокомпозитора

У фронтмена Radiohead вийшов альбом саундтреків до фільму «Суспірія».

Том Йорк випустив саундтрек до італо-американського ремейку класичного хорору 1970-х «Suspiria», знятого режисером Лука Гуаданьїно («Поклич мене своїм ім’ям»). Це перший досвід написання музики до кіно у кар’єрі артиста.

Загалом до альбому ввійшло 25 оригінальних композицій. Серед них є інструментальні пісні, інтерлюдії і більш традиційні структури з вокалом Йорка («Suspirium», «Unmade» і «Has Ended»). Основну роботу над саундтреком музикант виконав у парі з Семом Петтс-Девісом (працював над альбомом «A Moon Shaped Pool» Radiohead). В записі також взяли участь London Contemporary Orchestra, російський флейтист Паша Мансуров та син Йорка Ноа, який записав барабанні партії до пісень «Has Ended» і «Volk».

Раніше музикант розповідав, що на запис альбому повпливала атмосфера 1970-х, а особливо краутрок, німецький колектив Tangerine Dream та ранні експерименти зі звуком синтезаторів.

Йорк також поділився планами на майбутнє і зазначив, що наразі працює над записом 3 сольного альбому, який вийде в 2019 році.

«Він буде дуже електронним і відрізнятиметься від всього, що я робив раніше. Я ніколи не думав, що писатиму політичні пісні, але все, що я зараз роблю, веде мене цією стежкою. Мій новий метод роботи над записом повністю протилежний залежності від комп’ютера. Ми багато експериментуємо і використовуємо різні звукові ефекти, хоча поки не всі з них підходять до звучання альбому», — поділився деталями запису фронтмен Radiohead.

Послухати альбом саундтреків можна на всіх стрімінгових сервісах. Українська прем’єра «Суспірії» запланована на 22 листопада.

Залишити відповідь