П’ятниця, 29 Березня, 2024
Історії

​​Американець заплатив бібліотеці штраф за книгу, яку взяла його матір в 1934 році

У нього просили $3, але він вирішив заплатити повну суму за старим законом

Житель штату Луїзіана Роберт Страуд, розбираючи речі матері після її смерті, знайшов книгу «Антологія Спун-Рівер» Едгара Лі Мастерса. Виявилось, що його матір взяла книгу в місцевій бібліотеці в 1934 році, коли їй було 11 років, але так і не повернула.

Спочатку Страуд анонімно підкинув книгу в бібліотеку, але після того, як працівники закладу опублікували її фотографію на сторінці в Facebook і історія набула вірусного характеру, вирішив заявити про себе, щоб оплатити штраф. В бібліотеці піши на зустріч Роберту та встановили максимальну суму штрафу в розмірі 3 доларів США згідно з новими правилами. Однак Страуд вирішив керуватися старими законами — на форзаці книги було вказано, що за кожен прострочений день користувач повинен заплатити 5 центів. 24 жовтня чоловік вручив бібліотеці чек на суму $1542.

Виконавчий директор бібліотеки Джон Таггл пожартував, що ця історія може стати уроком для кожного і заявив, що вони планують витратити отримані від Страуда кошти на те, щоб нагадати своїм читачам, що забуту книгу ніколи не пізно повернути.

Залишити відповідь