Субота, 20 Квітня, 2024
РозслідуванняСкандал

“Товариш попросив припаркувати Лексус”, – незадекларовані автопарки і нерухомість працівників Київської митниці

Співробітники Київської митниці ДФС – Вадим Турманов, Михайло Редько, Андрій Недбайло – не декларують фактичне місце проживання та/або автівки, на яких їздять.

Це виявили журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Вадим Турманов, донедавна завгосп митниці, а нині – заступник начальника відділу інформаційно-аналітичної роботи – у своїй декларації вказує квартиру в селищі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Однак вранці журналісти помічають його не там, а на столичному Подолі: чоловік регулярно вранці виходить з київської багатоповерхівки. Придбана не так давно квартира записана на матір митника Тамару Турманову, яка стала її власницею у 2016-му році.

Київську квартиру, де цього року журналісти регулярно помічали Турманова, він сам назвав постійним місцем проживання і минулого року. Але не в декларації, а в суді, після того, як поліція склала на нього адмінпротокол. Тоді митник їздив на автівці Ауді А6, яка також не потрапляла в декларацію Вадима Турманова і належала його батьку Віктору Турманову.

Михайла Редька, начальника другого відділу оперативного реагування на митні правопорушення тієї ж митниці, журналісти телепрограми зустріли на незадекларованому чорному Лексусі. За словами Редька, іномарку попросив припаркувати біля митниці його товариш, а сам він на ній не їздить. Як виявилося, Лексус, на якому приїхав митник Редько, зареєстрований на батька його колеги Станіслава Делі.

Сам Делі, який працює заступником начальника відділу взаємодії з митними органами тієї ж Київської митниці ДФС, заявив редакції, що Лексусом батька не користується. І припустив, що батько продав його по довіреності. “Я не знаю – надавав він Редьку чи не Редьку…Може по дорученням комусь продав… Я в нього цього не питаю,” – сказав Станіслав Делі у коментарі програмі “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Лексус виявився не єдиною машиною, яка не з’явилася в декларації Редька. Як і Вадима Турманова, Михайла Редька теж притягали до адміністративної відповідальності за кермом і теж на автівках, яких не було в його деклараціях. У трьох постановах вказано, що митник їздив на Фольксваген та БМВ Х5.

Раніше журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” розповідали, що минулого року Редько, із зарплатою до 15 тис грн на місяць, придбав квартиру в розкішному житловому комплексі “Альпійське містечко”. Якщо вірити фіскалу, столична квартира в елітному ЖК площею 141 м2 у 2017 році коштувала йому не більше $15 тис. (чи то 400 тис грн, чи то навіть 180 тис грн – у двох деклараціях митника вказані різні дані).

До того ж, як виявили журналісти, мешкає Редько в іншому фешенебельному комплексі  – “Престиж-Холл”, на Печерську, – не декларуючи користування цією нерухомістю.

Автівки ще одного працівника тієї ж митниці – начальника першого відділу оперативного реагування Андрій Недбайло – теж не побачити в його декларації. Журналісти зафіксували, що на роботу Недбайло регулярно приїжджає на новій Шкоді Супер Б. Однак машина завбачливо записана на матір митника, Валентину Недбайло, що офіційно рятує його від декларування до кінця року.

Коментувати, звідки у матері з’явилися гроші на це авто, митник відмовився. За даними реєстру юридичних осіб, матір митника до 2017-го року продавала спортивні товари, однак нині жодного бізнесу не веде. На неї також записана і квартира на Петропавлівській Борщагівці, в якій живе Андрій Недбайло.

Залишити відповідь