Четвер, 25 Квітня, 2024
Здоров'я

Пити чи не пити: вчені відкрили всю правду про користь вітаміну D

Американські вчені спростовують властивості вітаміну D і омега-3 поліненасичених жирних кислот захищати організм від розвитку раку і інфаркту.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, на користь цього говорять результати нового експерименту.

Лікарі спостерігали за 25 тисячами осіб віком старше 50 років без онкологічних захворювань і проблем із серцем. Для кожного з учасників була розрахована індивідуальна добова доза вітаміну D і омега-3. Частина брали участь у випробуваннях 5 років. В одній групі люди вживали вітамін D, у другій брали омега-3, у третій використовувалося плацебо.

Провівши експеримент, вчені тільки переконалися в тому, що прийом даних вітамінів і речовин не дає відчутного профілактичного ефекту.

Нагадаємо, раніше американські вчені стверджували, що омега-3-поліненасичені жирні кислоти дозволяють уникнути багатьох хронічних захворювань і зберегти як фізичні, так і когнітивні функції в старості.

Як повідомлялося, спровокувати онкологічне захворювання можуть не тільки такі фактори, як: куріння, генетична схильність, малорухливий спосіб життя, стрес, інфекції, радіація та небезпечні хімічні речовини, експерти кажуть, обернутися раком може і зловживання деякими продуктами

Залишити відповідь