Четвер, 25 Квітня, 2024
Кримінал

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Яценюка та Петренка

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою екс-прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком та міністром юстиції Павлом Петренком. Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит “Українських новин“.

“На виконання ухвали слідчого судді внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань… за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра юстиції Павла Петренка за підозрою в розтраті державних коштів у великих розмірах і відмиванні доходів.

Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження за статтями 364 (“Зловживання владою або службовим становищем”), 191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”), 209 (“Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом”), 366 (“Службове підроблення”) та 212 (“Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів”) Кримінального кодексу.

Залишити відповідь