П’ятниця, 17 Травня, 2024
СуспільствоУкраїна

ЄС допоможе Україні підвищити безпеку сховищ радіоактивних відходів

У листопаді 2018 р. розпочався новий проект ЄС «Комплексна оцінка безпеки майданчиків з поводження з радіоактивними відходами, які експлуатує ДК УкрДО Радон, і проектування заходів з реабілітації проблемних сховищ» з бюджетом у 1,4 млн. € у рамках фінансованого ЄС Інструменту співробітництва у сфері ядерної безпеки. Про це повідомили в представництві Європейського Союзу в Україні.

Він сприятиме підвищенню безпеки та подальшій реабілітації сховищ радіоактивних відходів, розташованих поблизу міст Києва, Харкова, Дніпра, Львова й Одеси.

Під час проекту буде здійснено переоцінку безпеки старих сховищ радіоактивних відходів, розроблено технічні рішення для реабілітації найбільш проблематичних із них.

«ЄС продовжує підтримувати Україну в розширенні інфраструктури поводження з радіоактивними відходами відповідно до найкращої міжнародної практики і з метою забезпечити безпеку й радіологічний захист населення України та навколишнього середовища», – зазначив на стартовій нараді Ульф Розенґард, керівник проекту ЄС.

Залишити відповідь