П’ятниця, 29 Березня, 2024
InГаджетСуспільствоУкраїна

Facebook видаляє пости українців про російську агресію

У понеділок, 26 листопада, Facebook видалив пости деяких українців про Росію і російської агресії проти України, нібито через «порушення норм співтовариства».

 

Зокрема, Facebook заблокував пости заступника гендиректора «Укрінформу» Марини Сингаєвської, волонтера Анастасії Тимофєєвої, керівниці програм Центру досліджень визвольного руху Ярини Ясиневич і екс-головного редактора «Української Правди» Севгіль Мусаєва.

Деякі з цих постів містили хештеги #RussiaAttacksUkraine і #StopRussianAggression. Одним із заблокованих постів стало інтерв’ю з відомим російським політологом Лілією Шевцової, яка є затятим критиком нинішньої політичної системи в Росії, ще два пости були новинами про напад і захоплення Росією українських судів.

Заблокована новина містила цитати міністра закордонних справ Павла Клімкіна, що це «абсолютно новий рівень провокацій і агресії» і напад є бажанням Росії «захопити Азовське море». Ще одна новина цитувала заяву Головного управління розвідки Міноборони про те, що РФ підтягнула до кордону з Україною 500 своїх бойових літаків тактичної авіації та до 340 вертольотів армійської авіації.

Залишити відповідь