Субота, 20 Квітня, 2024
СуспільствоУкраїна

Суд виключив лося з Червоної книги України і дозволив полювати на нього

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії Мінекології щодо заборони полювання на лося.

 

Про це повідомляє прес-служба суду.

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув адміністративну справу до Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо заборони полювання на лося. 

Зокрема, позивач просив суд визнати протиправними дії відповідачів щодо заборони полювання на лося. Також позивач просив визнати нечинним наказ Міністерства  екології та природних ресурсів України «Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)».

Суд ухвалив рішення частково задовольнити адміністративний позов – визнав протиправними дії Мінекології щодо заборони полювання на лося, а також визнав протиправним та нечинним наказ даного міністерства “Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)”.

Суд запевняє, що Міністерство екології не призвело жодного наукового обґрунтування необхідності внесення лося в Червону книгу і не вказало чітких даних про чисельність його популяції та її динаміки. У протоколі засідання секції з питань охорони тваринного світу Національної комісії з питань Червоної книги зазначено, що після 2009 року дослідження популяції лося в Україні не проводилися.  

Залишити відповідь