Четвер, 25 Квітня, 2024
ПолітикаУкраїна

Україна попросила НАТО збільшити військову присутність у Чорному морі

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час візиту до Брюсселя надав детальну інформацію європейським партнерам та керівництву НАТО щодо прийнятого парламентом закону про воєнний стан та закликав Альянс збільшити свою присутність в Чорному морі.

 

Сьогодні, 27 листопада, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до Генсека НАТО Єнса Столтенберга зі закликом збільшити військову присутність Альянсу у Чорному морі.

«Наших партнерів цікавила більш детальна інформація щодо закону про воєнний стан. Багато інсинуацій з цього приводу було поширено російськими ЗМІ, і було дуже важливо, щоб Генеральний секретар «з перших вуст» отримав цю інформацію. Я детально пояснив, в чому була логіка і причина. У нас були підстави очікувати подальшу ескалацію і збільшення масштабів конфлікту», – сказав спікер.

Під час зустрічі він закликав НАТО збільшити присутність у повітряному просторі над Чорним морем, а також кількість військових кораблів в Чорному морі, як  гарантію безпеки та стабільності усього регіону.

«Ми говорили про реформи, які дозволили б Україні вийти на етап вступу в НАТО – чи то ПДЧ, чи безпосередньо вступ у НАТО. Але я наголосив, що Україна чекає твердих та чітких сигналів щодо вступу до НАТО. Змінами до Конституції ми визначили це як головний зовнішньополітичний аспект діяльності Української  держави», – наголосив Голова ВР.

Залишити відповідь