Вівторок, 12 Березня, 2024
СуспільствоУкраїна

Шістнадцять днів без жорстокості: в Україні триває всесвітня акція проти насильства

З 25 листопада по 10 грудня громадські та державні організації з понад 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднувальної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

 

Щорічна акція «16 днів проти насильства» була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Кілька років тому приєдналася до неї й Україна. Дати акції символічні: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

“Одним з основних індикаторів здорового суспільства є нульова толерантність до насильства, до будь-яких його проявів. 
Але важливо не тільки бути нетерпимими, а й активно проявляти свою позицію: говорити про те, що турбує, виставляти межі допустимої поведінки та звертатися за допомогою, коли вона потрібна. Тільки ці кроки разом допоможуть розірвати коло насильства і будувати здорові стосунки і родини. Система реагування на насильство в Україні потребує створення, розвитку і вдосконалення. ” – вважає заступник представника UNFPA в Україні Павло Замостьян. 

Залишити відповідь