Неділя, 19 Травня, 2024
ПолітикаСвіт

Мей має намір домагатися нових санкцій щодо Росії

Прем’єрка Великобританії Тереза Мей назвала позицію Москви в керченському конфлікті “типовою моделлю поведінки Росії”. Лондон буде домагатися нових санкцій щодо РФ.

Росія повинна звільнити українських моряків і суднаВійськово-морських сил України. Про це прем’єр-міністерка Великобританії Тереза Мей заявила в четвер, 29 листопада, прямуючи на саміт Великої двадцятки (G20) у Буенос-Айресі, інформує Reuters. Вона назвала позицію Москви в керченському конфлікті “типовою моделлю поведінки Росії” і закликала до деескалації.

Лондон “завжди був в авангарді ЄС, закликаючи досанкцій щодо Росії у зв’язку з її поведінкою”, підкреслила Мей. За її словами, Великобританія продовжить домагатися “відповідних санкцій”щодо Москви.

Нагадаємо, що загострення тривалого конфлікту між Україною та РФ сталося 25 листопада, коли рейдовий буксир “Яни Капу”та катери “Бердянськ” і “Нікополь” Військово-морських сил України були захоплені російськими спецпризначенцями в районі Керченської протоки.

Після інциденту в Керченській протоці Збройні сили України були приведені в стан повної боєготовності, а Верховна Рада підтримала указ президента Петра Порошенка про запровадження воєнного стану у десяти областях України, що розташовані уздовж російського кордону, придністровської ділянки українсько-молдовського кордону та уздовж узбережжя Чорного й Азовського морів.

Залишити відповідь