Четвер, 25 Квітня, 2024
В КиєвіКриміналУкраїна

Обвал дитячого спорткомплексу під Києвом: поліція затримали трьох керівників будівництва

Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

Правоохоронці затримали трьох підозрюваних у причетності до обвалу даху у шкільному спортзалі у Вишневому на Київщині. Завтра їм обиратимуть запобіжні заходи. Прокурори проситимуть тримання під вартою або домашній арешт. Засідання відбудеться у Києво-Святошинському райсуді. Про це повідомив речник Нацполіції Київської області Микола Жукович.

Затримали, зокрема директора фірми, яка була генеральним підрядником, виконроба та підприємця, який здійснював технічний нагляд під час будівництва спортивної арени.

Жукович розповів: “Кримінальне провадження в нас було з початку 2018 року відкрите, тому що ще тоді підозрювали, що це будівництво спортивної споруди могло вестись з порушенням норма та правил та використанням коштів не за призначенням. Безпосередньо вже коли відбувся обвал споруди, було відкрите кримінальне провадження за статтею 275 – це “безпечна експлуатація будівель і споруд”. Нині ці два кримінальні провадження об’єднані в одне і трьом особам оголошено про підозру. Зараз вони перебувають в одному з ізоляторів тимчасового тримання”. 

Залишити відповідь