П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В КиєвіКультураМистецтво

І брифінг, і виставка, і журнал

6 грудня в приміщенні виставкового простору «Zavalnyi ArtCenter/Завальний Арт Центр» відбулася потрійна подія: прес-брифінг, офіційне відкриття першої національної виставки «OPEN DATA ART» та презентація першого в Україні журналу про відкриті дані MIND LAB.

Виставка «OPEN DATA ART» присвячена творчості і відкритим даним. На виставці представлено роботи визнаних українських художників, які сьогодні формують новий напрям інноваційного мистецтва open data art на світовому рівні. Це Олексій Сай, Владислав Шерешевський, Євген Лапченко, Валерій Пузирний, Анатолій Варваров,  Давид Шарашидзе, D Yana, Юрій Бондаренко та журналістка-розслідувачка Надія Вірна.

Організатори вважають, що це історична подія, яка демонструє світовоїгромадськості прогресивний розвиток галузі мистецтва в Україні. На виставціможна побачити дуже різні роботи – як намальовані олією, так і створені в програмі Exel чи взагалі на телефоні в якості ілюстрації до журналістськогорозслідування.

Під час відкриття також презентували перший і відповідно наразі єдиний в Україні журнал про відкриті дані MIND LAB, створений для формування культури використання відкритих даних та е-сервісів. Експертне видання створено за підтримки програми «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується за  дорученням урядів Німеччини та Великої Британії. Він розповідає, як відкривати дані, створювати сервіс, забезпечувати соціальний ефект. Тема першого номеру – публічні фінанси.

У рамках виставки також пройдуть майстер-класи:

  1. «Як керувати своєю креативністю, або як змусити свій мозок творити». Проводить Валерій Пузирний – художник, дизайнер, архітектор. Час проведення: 7 грудня о 19.00.
  2. «Темна сторона відкритих даних». Проводить Олександр Щелоков – керівник пілотної команди «Є-data». Час проведення: 8 грудня о 12.00.
  3. «Як вижити е-проекту: управління ризиками». Проводить Наталя Кравченко, член пілотної команди «Є-data». Час проведення: 9 грудня о 12.00.

Залишити відповідь