Вівторок, 12 Березня, 2024
Події

Російські журналісти найняли білоруса, щоб він зіграв жебрака українця

“Актор” ввів в оману російських телеглядачів.

 

У сюжеті російського “Першого каналу” про річницю “Євромайдану” бідного  жителя Кривого Рогу Кирила Чубенко зіграв мінчанин Віталій Юрченко, повідомило видання Наша Нива.

За словами Юрченка, його використовували в інформаційній війні, коли він працював аналітиком в білоруській компанії, що є посередником між телеканалами та операторами.

“Прийшло замовлення від російського Першого каналу: зняти сім’ю або людину в Кривому Розі в Україні, яка страждає від відсутності газу і дорогого опалення. Таку людину знайшли, зняли матеріал, надіслали нам”, – розповів “актор”.

У знятому матеріалі з Кривого Рогу був поганий звук, який не можна було відправляти в Москву. У підсумку вирішили перезняти сюжет з тим же текстом, але з ним у головній ролі.

Після зйомок Юрченко, начебто, просив не відправляти матеріал в Москву, але було вже пізно, а замовник був в курсі події.

“Я не мав ніякого морального права в цьому брати участь. Це суперечить всім моїм поглядам. Мені дуже соромно”, – заявив Юрченко.

Молодий чоловік зазначив, що грошей за цей ролик не отримував і попросив вибачення у всіх, хто його бачив.

На російському “Першому каналі” визнали фіктивність сюжету, зазначивши, що зйомка інтерв’ю була зроблена стрінгерами, які визнали, що дійсно зняли свого знайомого через технічного браку зі звуком.         

Залишити відповідь