Вівторок, 23 Квітня, 2024
АнонсиКультураМистецтво

Куди піти 12 грудня

Виставка «Лялькове диво»

Виставка «Лялькове Диво» присвячена авторській ляльці та її творцям. У виставці беруть участь 8 українських митців, а також Рената Голашевська-Адамчик із Польщі.

Виставка складається з живопису Катерини Косьяненко та Сергія Півнюка, а також ляльок Тамари Півнюк, Юлії Володарської, Катерини Калініної, Олени Коростельової, Валерія Бондаренко, Ренати Голашевської-Адамчик, Анастасії Кацан.

Автори виставки «Лялькове диво» брали участь у численних українських та міжнародних проектах, зокрема: «Модна лялька» (Київ), виставках авторських ляльок «Лялькова весна» у Мюнстері (Німеччина), «ФЕСТИВАЛЬ ПРОФЕСІЙНОГО МИСТЕЦТВА ЛЯЛЬОК ЄВРОПИ» у Ризі (Латвійська Республіка), «DollPrague» у Празі (Чеська Республіка), NIADA (США).

Твори авторів зберігаються в приватних колекціях світу.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Час: 11.00.

Презентація книжки«Багряні ночі»

«Багряні ночі» – книжка, що започатковує серію справжнього українського фентезі. Її видано за підсумками щорічного конкурсу фентезійних історій «Брама-2017». Конкурс презентує авторів з усього світу: як відомих, так і тих, хто лише робить перші кроки в літературі.

До антології увійшло 27 найкращих творів із понад 500, надісланих на розгляд. Фентезі тут різне: від «темного» до високого, від дитячого до епічного. Тож кожен поціновувач усього магічного та чарівного неодмінно знайде улюбленого автора і твір до смаку. Запрошуємо читачів у мандрівку незбагненними паралельними світами, де усілякі дива й вигадки — не щось надприродне, а найсправжнісінька реальність.

Час: 18.30.

Місце: книгарня «Є» (вул. Лисенка, 3).

Концерт «На крилах фантазії»

Вечір фортепіанної музики з творів улюблених композиторів Лесі Українки. Виконує Інеса Порошина (фортепіано).

Програма:

Ф. Шопен — Ноктюрн Мі бемоль мажор

Ф. Шопен — Ноктюрн до дієз мінор

Р. Шуман — Інтермеццо мі бемоль мінор з «Віденського карнавалу»

Р. Шуман — Романс Соль бемоль мажор

П. Чайковський — П’ять п’єс з циклу «Пори року»:

«Масляна»

«Жайворонок»

«Баркарола»

«Жнива»

«Святки»

М. Лисенко — «Елегія»

Ф. Шопен — Мазурка Сі бемоль мажор

Ф. Шопен — Мазурка мі мінор

Ф. Шопен — Вальс мі мінор

Ф. Шопен — Вальс ля мінор

Ф. Шопен — Вальс до діез мінор

Ф. Шопен — Вальс Фа мажор

Ф. Шопен — Фантазія-експромт

Ф. Шопен — Етюд Ля бемоль мажор

Ф. Шопен — Етюд до мінор

Програму веде Віра Бондарчук.

Час: 19.00.

Місце: музей Лесі Українки (вул. Саксаганського, 97).

Вартість: 70 грн.

Концерт Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України. Диригент і соліст – Вітторіо Брешіані (фортепіано), Італія.

Програма:

Угорська рапсодія № 2

Угорська фантазія для фортепіано з оркестром

Концерт № 2 для фортепіано з оркестром

Симфонічна поема «Прелюди»

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 80 – 400 грн.

Арт-середа: Богдан Мороз

Арт-середа представляє перформанс художника Богдана Мороза«МФ 22:13». У перформансі Богдан продовжує дослідження свого тіла і розвиває ідею «театралізації себе». Раніше перша частина перформансу була показана вSteinbarg Gallery & Cafe в Чернівцях.

Сюжет перформансу ґрунтується на строфі з тринадцятого вірша 22 глави Євангелія від Матвія: «Тоді цар сказав своїм слугам: “Зв’яжіть йому ноги та ноги, та й киньте до зовнішньої темряви, там буде плач і скрегіт зубів”». Сам Богдан так говорить про значення роботи для сьогоднішнього контексту: «Україна перебуває в стадії пасивного психозу, як ніби все в передчутті чогось, скрегіт зубів – метафора цього часу».

Богдан Мороз – художник, перформер. У своїй практиці звертається до перформативного вокалу як до основного медіа. Досліджує теми релігії, контролю, експлуатації голосу. Свої перформанси проводив в різних галереях Києва та інших міст, серед яких Dymchuk Gallery, Ya Gallery, ArtSvit (Дніпро), Steinberg Gallery (Чернівці) та інших. Як музичний виконавець виступав у клубі Otel, Малій галереї Мистецького Арсеналу, на 20ft radio й інших майданчиках.

Час: 19.00.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

Заключний концерт туру гурту «ДахаБраха»

«ДахаБраха» – нове слово в історії світової музики. Проект, який не має у світі аналогів за силою ідеї. Який резонансно репрезентує Україну за кордоном.

«ДахаБраха» створена Владом Троїцьким у стінах театру «Дах» у середині 2000-х. В їхньому активі налічується величезна кількість інструментів: басові барабани, перкусія, флейта, фортепіано, віолончель, джембе, акордеон, бугай, укулеле, губна гармоніка, кахон, дарбука, табла, діджеріду. І справляються із цим всім лише чотири пари рук.

Три дівчини і хлопець видають вражаюче потужний етно-хаус. Водночас їхні пісні є покликом предків, небувалим за силою і драйвом, вони складні, мають багато прихованих сенсів. А в сумі з тонко підібраними харизматичними образами це створює неповторне дійство.

Час: 19.30.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Вартість: 350 – 1950 грн.

Концерт «Star Sounds – Cinematic Symphony»

«Star Sounds – Cinematic Symphony» – динамічна музична програма від Баха і Моцарта до саундтреків зі світових блокбастерів. Від глибокого потаємного бароко з його містичними закутками до повного кіно-пафосу і епіки нинішньому століттю. У виконанні Eclectic Sound Orchestra.

Час: 19.30.

Місце: Київський планетарій (вул. Велика Васильківська, 57/3).

Вартість: 200 – 400 грн.

Залишити відповідь