Вівторок, 19 Березня, 2024
АнонсиОсвітаСуспільство

Триває освітній проект “Школа блогера. Блог в умовах війни” (ВІДЕО).

Триває освітній проект “Школа блогера. Блог в умовах війни” , який організовує Фонд сприяння демократії за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні. Проєкт покликаний навчити українців використовувати інструментарій блогінгу, який дозволяє кожному бажаючому ставати своєрідним ЗМІ та лідером думок. “Новини” є інформаційний партнером проекту.

Блогінг в умовах війни – це важливий інструмент, який може допомогти отримати правдиву інформацію про перебіг подій в державі. За його допомогою здійснюються потужні волонтерські проекти, постраждалі від війни отримують психологічну реабілітацію та нове комунікаційне середовище.

Блогери зіграли не останню роль в тому, що світ побачив справжні масштаби звірств російської армії в Україні, стали ще одним місточком до цивілізованого світу, щоб розповісти про трагедію, яка розгортається зараз в Україні. Проте воєнний стан і триваючі бойові дії накладають певні обмеження на журналістів і блогерів.

Лекції тривають з 21 червня.

Вже відбулися наступні лекції:

«Про блогінг. Платформи, технічні особливості і засоби, загальні знання». Лектор – Юрій Гончаренко, віцепрезидент Фонду сприяння демократії, співкоординатор правозахисної ініціативи “Правотворець”.

«Стрімінг як вид блогінгу. Влог. Технічні особливості, практичні приклади». Лектор – Олександр Рудоманов, журналіст, блогер, лауреат проєкту «30 до 30: Хто творить майбутнє українських медіа».

«Блог в умовах війни. Погляд з передової». Лектор – Дмитро Сінченко – політичний блогер, громадський активіст, доброволець Української Добровольчої Армії.

«Адаптація внутрішньопереміщених осіб та створення нового комунікативного середовища за допомогою мініблогів та соціальних медіа». Лектор – Валерій Майданюк, журналіст, політолог, кандидат політичних наук, експерт Фонду сприяння демократії.

Свобода слова vs. Цензура в умовах війни». Лектор – Олексій Голобуцький, політичний аналітик, блогер, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.


В липні заплановані наступні лекції:

  • 19.07 – «Просування блогу в соціальних мережах» – лектор Микола Малуха, директор з комунікацій Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна. Тренер з інтернет-комунікацій для навчання журналістів, блогерів, громадських активістів та урядовців. Випускник сертифікатної програми Digital Future of Journalism при Києво-Могилянській Академії.
  • 26.07 – «Інформаційна гігієна, фактчекінг, протидія інформаційно-психологічним спеціальним операціям» – лектор Юрій Гончаренко, віцепрезидент Фонду сприяння демократії, співкоординатор правозахисної ініціативи “Правотворець”.

Для участі в проєкті необхідна попередня реєстрація за посиланням: https://bit.ly/blog_school_ua

Після реєстрації на вказану в анкеті електронну пошту ви будете отримувати всю необхідну інформацію для участі в кожній лекції та про перебіг навчання в цілому!

Всього заплановано 18 занять в період червень-вересень 2022 року.

Залишити відповідь