Субота, 20 Квітня, 2024
В КиєвіУкраїна

Кличко розповів про нову систему громадського здоров’я в Києві

Створення системи громадського здоров’я в Києві є одним із пріоритетів для міської влади на 2019-2020 роки. Першим кроком у побудові нової системи громадського здоров’я в місті стало створення Київського міського Центру Громадського здоров’я, заявив мер Віталій Кличко.

“Сьогодні новий Центр перебуває на етапі формування. В наступному році він об’єднає майже 500 фахівців галузі, які працюватимуть над програмами зміцнення та збереження здоров’я киян. Також до його роботи приєднаються 7 нових підрозділів”, – цитує виступ Кличка під час презентації стратегії побудови нової системи громадського здоров’я в Києві його прес-служба.

Він також наголосив, що галузь охорони здоров’я є однією з пріоритетних для столичної влади. В 2018 році на цю сферу спрямували 9,1 млрд грн з міського бюджету.

“Минулого року ми капітально ремонтували відділення в лікарнях міста, оновили 2 пологових будинки. 627 мільйонів гривень спрямували на закупівлю вкрай необхідних КТ/МРТ апаратів. Придбали 24 автомобілі швидкої медичної допомоги для потреб Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф столиці”, – відзначив Кличко.

Міський центр громадського здоров’я вже провів понад 70 просвітницьких заходів та акцій щодо важливості і можливостей поліпшення здоров’я громади.

Задачами Центру громадського здоров’я Кличко назвав:сприяння подоланню найпоширеніших інфекційних хвороб у місті та попередження можливих спалахів недугів. Окрім того, Центр пропагуватиме  здоровий спосіб життя.

Залишити відповідь