Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Повторних переговорів з Brexit не буде, його варіант без угоди не виключається

Високопоставлений європейський чиновник, який відповідав у середу на запитання журналістів у Брюсселі на умовах анонімності, заявив, що не може сказати, які гарантії могли б дати європейські лідери прем’єр-міністру Великої Британії Терезі Мей на саміті ЄС 13-14 грудня.

 

“Мені довелося прочитати минулого тижня, що існує близько 120 сценаріїв можливої еволюції ситуації з Brexit. Такий список, втім, подовжується кожного дня, і я не буду пускатися в спекуляції”, – відповів він на відповідне питання.

“Щоб була повна ясність, я тільки скажу, що пані Мей чекають, щоб проінформувати глав держав і урядів про розвиток внутрішніх дебатів у Сполученому Королівстві в контексті ратифікації угоди Палатою громад і стурбованість, що виникла під час цих дебатів. Лідери вислухають пані Мей і пізніше ввечері обговорять гарантії, які вони зможуть або не зможуть дати”, – пояснив співрозмовник ЗМІ.

“Але зрозуміло, що при цьому, як випливає із заяв голови Туска або заяв інших інститутів ЄС, або глав держав та урядів, у всякому разі – тих, кому ставили це питання, пропозиція стосовно повторних переговорів щодо угоди більше не ляже на стіл”, – сказало джерело.

Залишити відповідь