Четвер, 28 Березня, 2024
СкандалСуспільствоУкраїна

Депутат приховала катер за мільйон

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно депутата Запорізької міськради, екс-заступника гендиректора ЧАЕС та ще 9-ти посадовців. Про це повідомляє прес-служба агентства.

“Депутат Запорізької міської ради Ольга Ревчук не подала до Єдиного державного реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з набуттям у власність водного транспортного засобу Monterey boats 2007 року випуску вартістю понад 1 мільйон гривень”,- йдеться в повідомленні.

Подібне порушення вчинив Євген Катунін, перебуваючи на посаді заступника гендиректора з кадрів та режиму ДСП “Чорнобильська АЕС”. Він несвоєчасно повідомив НАЗК про придбання катера “Finval 475” 2017 року випуску вартістю 164 тисячі гривень, а також човнового двигуна “Yamaha F70AETL” вартістю понад 255 тисяч гривень.

Крім того, складено протокол стосовно голови Луцької РДА Тараса Яковлева, який, звільнившись у 2017 році з посади першого заступника Луцького міського голови, несвоєчасно подав декларацію після звільнення.

Також порушили без поважних причин терміни подання декларацій посадовці Головного управління ДФС у Києві, Одеської митниці ДФС, державний реєстратор Луцького міського управління юстиції та колишня посадова особа управління забезпечення діяльності постійних комісій Київради.

Нагадаємо, за несвоєчасне подання декларації за ч. 1ст. 172-6 КУпАП передбачений штраф у 850-1700 гривень, а за неподання чи несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані за ч. 2 ст 172-6 КУпАП– штраф у 1700-3400 гривень.

Залишити відповідь