П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПодіїПолітика

Асамблея ООН остаточно схвалила міграційний пакт

На засіданні Генеральної Асамблеї ООН 181 країна-член підтримала міграційний пакт, який має на меті покращити координацію зусиль щодо порятунку та інтеграції біженців.

 

Генеральна Асамблея ООН під час засідання у понеділок, 17 грудня, у Нью-Йорку остаточно затвердила міграційний пакт. Під час голосування документ підтримали 181 з 193 країн-членів, повідомляє агенція dpa. США та Угорщина проголосували проти, три країни утрималися від голосування, представники інших країн були відсутні на засіданні.

У документі закріплені 23 цілі, зокрема координація зусиль держав у порятунку життів мігрантів, забезпечення доступних шляхів регульованої міграції, боротьба проти контрабанди людьми, допомога в інтеграції і усунення дискримінації.

Міграційний пакт не є зобов’язуючим з правового погляду, але накладає на країни політичні зобов’язання. Метою є, зокрема, забезпечити кращу підтримку найбільшим країнам прийому мігрантів. За даними ООН, найбільше біженців проживає у Туреччині, Пакистані, Уганді та Лівані. Німеччина також належить до десятки країн світу, які приймають найбільше біженців.

Залишити відповідь