Середа, 24 Квітня, 2024
Події

Протестуючі в Будапешті спробували пробитися до будівлі громадського телебачення

Спробу прориву в офіс громадського телебачення MTVA здійснили в понеділок протестуючі в Будапешті.

 

Два незалежних парламентарія Акош Хадхазь і Бернадетт Сель, що беруть участь у протестах, оприлюднили відеозапис, на якому відображені співробітники охорони офісу MTVA в Будапешті, що заважають їм потрапити всередину.

Парламентарії відзначають, що намагалися пройти в будівлю телеканалу для оприлюднення петиції про скасування нововведень до трудового законодавства. Вони наполягають на тому, що охорона телеканалу перешкоджала реалізації законних прав парламентаріїв на вільний доступ до громадських організацій та участь у передачах громадського телерадіомовлення.

“Це не приватний телеканал правлячої партії Фідес – Національної громадської спілки, це телебачення угорського народу, яке фінансується за рахунок податків”, – заявляють парламентарії на опублікованому в соцмережах відео.

Після невдалої спроби проникнути в офіс телеканалу протестувальники звернулися в поліцію.

У ніч на понеділок в Будапешті відбулась чергова акція протесту проти дій уряду Віктора Орбана, зокрема, проти низки положень нещодавно схваленого трудового законодавства. Ця акція стала вже четвертою за останній тиждень.

Залишити відповідь