П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Відносини США і Саудівської Аравії вийшли на новий рівень напруженості

Міністерство закордонних справ Саудівської Аравії звинуватило Сенат США у втручанні у внутрішні справи консервативного королівства, заявивши, що дії американської сторони були мотивовані «неправдивими звинуваченнями».

 

Саудівська Аравія засудила резолюцію Сенату США, яка поклала провину за вбивство саудівського журналіста Джамала Хашоггі на спадкоємного принца Саудівської Аравії, а також за висловлений в цьому документі намір припинити підтримку військової кампанії в Ємені.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заяву МЗС Саудівської Аравії, яку було розповсюджено офіційним інформагентством Saudi Press Agency.

«Королівство засуджує позицію Сенату США, яка заснована на необґрунтованих твердженнях, і протестує проти грубого втручання в свої внутрішні справи», — йдеться в заяві.

Минулого тижня Сенат усупереч позиції Трампа проголосував за припинення військової допомоги Саудівської Аравії в Ємені, а також визнав Мухаммеда бін Салмана винним у вбивстві журналіста.

Раніше президент США неодноразово заявляв, що не можливо з упевненістю стверджувати, хто винен у вбивстві Хашоггі. Трамп запевняв, що цього ніколи не вдасться встановити напевно.

Залишити відповідь