Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Мін’юст буде доводити провину РФ в анексії Криму

Заступник міністра юстиції Іван Ліщина повідомив про докази провини країни-агресора РФ у справі про анексію Криму в Страсбурзі.

Україна в справі проти Росії по захопленню Криму надала Європейському суду з прав людини докладні свідчення очевидців окупації. Про це заявив заступник міністра юстиції Іван Ліщина в інтерв’ю Європейської правді.

За його словами, на початку процесу можливості по збору доказів були вельми обмеженими.

“Раніше було так: знайшли відео на youtube і додали його в документи для суду. Але так як я більшу частину життя займався арбітражем, то і представлення 2017 року формував як для арбітражу, де просто надати відео – недостатньо”, – сказав Ліщина.

Він підкреслив, що довелося спеціально шукати людей, які були в кадрі.

“Від кожного вимагали нотаріально завірене свідоцтво про те, як це відбувалося. При цьому більшість цих відеороликів дійсно є на youtube, і лише невелика частина – до сих пір невідомі відео. Те ж саме з фотографіями. Правда, тут ми передали досить багато знімків, які ніхто не бачив, з нотаріальним описом від автора, що відбувається на кожному з них “, – пояснив Ліщина.

Чиновник додав, що в результаті вийшов такий дуже масив інформації, і виникла технічна проблема з тим, як це передати в Страсбург.

Залишити відповідь