П’ятниця, 19 Квітня, 2024
НаукаПодії

На честь президента США Дональда Трампа назвали сліпу амфібію

Знайдену вченими нову сліпу амфібію назвали на честь президента США Дональда Трампа на знак того, що США відмовилися від Паризької угоди по клімату, повідомляє Громадське.

Офіційна наукова назва сліпої амфібії — Dermophis donaldtrumpi. Право обирати назву викупив голова британської будівельної компанії EnviroBuild, який заплатив за це на аукціоні 25 тисяч доларів.

10-сантиметрове створіння знайшли в Панамі. Голова EnviroBuild Айдан Белл заявив, що здатність цієї амфібії ховати голову в пісок дуже схожа з реакцією Трампа на глобальне потепління.

Оприлюднивши повідомлення про амфібію на сайті, компанія EnviroBuild навіть прикріпила амфібії волосся, як у американського президента.

Гроші, які сплатив Белл за назву для амфібії, передадуть неурядовій американській організації Rainforest Trust, яка займається захистом навколишнього середовища.

Амфібія Dermophis donaldtrumpi

Амфібія Dermophis donaldtrumpi   

Після того як новий президент США Дональд Трамп оголосив про вихід з кліматичної угоди, іншим його учасникам довелося шукати додаткові способи боротьби з глобальним потеплінням.

Залишити відповідь