П’ятниця, 29 Березня, 2024
InГаджетПодіїРозваги

Один із перших шутерів від першої особи, комп’ютерна гра Doom, святкує 25-річчя

10 грудня 1993 року на світ з’явилася комп’ютерна гра Doom — один із перших шутерів від першої особи, пише Токар.ua.

Завоювавши прихильність мільйонів людей, гра стала легендою і матір’ю всіх сучасних стрілялок. Doom — це ціла епоха.

Попри прогрес в ігровій індустрії зокрема, і в технологіях загалом, віддані фанати й надалі грають в Doom та відкривають нові секрети. Тільки тепер не лише на своїх ПК, але й на екранах смартфонів. Окремим умільцям вдавалося запускати гру на калькуляторах, цифрових фотоапаратах, банкоматах, бортових комп’ютерах автомобілів, розумних годинниках, MP3-плеєрах і навіть на тачбарі MacBook Pro.

На честь ювілею один із творців гри Джон Ромеро анонсував випуск мегамоду Sigil для оригінальної версії Doom. Мод міститиме дев’ять нових карт для одиночної гри та стільки ж для мультиплеєра. Sigil можна буде завантажити безкоштовно вже в середині лютого наступного року. Для істинних фанатів Ромеро підготував колекційні видання: стандартне Sigil Big Box за $40 та ексклюзивне Sigil Beast Box за $166.

Видання Sigil Big Box, крім коробки з тематичним оформленням від художника Крістофера Ловелла, містить також USB-флешку на 16 Гбайт у формі 3,5-дюймової дискети, два диски з саундтреком та грою в Jewel case, а також кілька наклейок.
Заплативши $166, ви отримаєте на додачу стилізовану монету, постер, футболку, сувенір у вигляді голови Джона Ромеро, насадженої на кілок, а також буклет із додатковою інформацією.

Наклад колекційних видань буде обмеженим.

Залишити відповідь