П’ятниця, 29 Березня, 2024
АвторськеЗдоров'яСуспільствоУкраїна

Грип в Україні: за тиждень захворіли 213 тисяч людей

Лише протягом останнього тижня на грип в Україні захворіли 213 тисяч людей, повідомляють в Міністерстві охорони здоров’я.

У відомстві зазначають, що говорити про епідемію на національному рівні поки рано, але епідемічні пороги вже зараз перевищені у дев’яти областях – Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Одеській.

За даними МОЗ, 66,7% хворих – це діти віком до 17 років. Протягом тижня рівень захворюваності серед дітей зріс на 3,5%, серед дорослих – на 7,2%.

Внаслідок вірусу грипу типу А (Н3N2) і коронавірусу померли вже двоє людей.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ по Україні наразі становить 535,5 на 100 тисяч населення. Найпоширенішим вірусом є A(H3N2).

Грип в Україні

В МОЗ нагадують, що найкращий спосіб боротьби з грипом – це профілактика шляхом вакцинації. Всього одне щеплення захищає від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів впродовж усього сезону грипу

Водночас у відомстві радять уникати надмірного використання ліків і застосування бездоказових методів лікування чи профілактики грипу та ГРВІ.

Ефективність наступних методів наразі не доведена, кажуть в міністерстві:

  • теплові процедури
  • фітотерапія
  • вітаміни
  • інтерферони
  • гомеопатичні препарати
  • антибіотики для профілактики

Грип – гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Передається переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти.

Щорічно вірусом грипу заражаються майже 5 мільйонів людей в усьому світі, близько чверті мільйона помирають від нього.

Залишити відповідь