Субота, 20 Квітня, 2024
ПолітикаСуспільство

Можновладці задекларували шуб і кожушків на мільйони гривень

Про це свідчать дані з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За законом посадовці повинні декларувати цінне майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Тож у деклараціях зазначені лише дуже дорогі шуби. Простеньких кожушків із кролика чи баранця там не знайдеш.

За першість можуть посперечатися дружина народного депутата Віталія Хомутинника Світлана та жінка Вадима Новінського Марія. У Світлани є сім шуб, два хутряні жилети, три кожушки, у Марії — три хутрові шуби (від Fendi, Valentino і Marni), три жилети з хутра (Prada, Valentino, Marni), дві накидки з хутра (Row, Marni) та ще й три пальта, оздоблені хутром (Marni, Loro Piana, Yves Salomon).

А дружина депутата від БПП Максима Єфімова Ганна має довгу соболину шубу Nijole, коротку шубу з соболя Rindi, шубу з рисі Nello Santi, шубу з шиншили De Nicola, жилет із шиншили Diamond Furs, норковий жилет Fendi, а ще три норкові шуби з білої та чорної норки від Rindi. До речі, щоби пошити одну шубу з шиншили, потрібно хутра щонайменше 170 тваринок. А вартість такого виробу від бренда De Nicola становить понад п’ять тисяч євро.

Дружина народного депутата Степана Івахіва Світлана має 10 хутряних виробів — вісім шуб та два жилети.

Залишити відповідь