П’ятниця, 19 Квітня, 2024
АнонсиКультураМистецтво

Куди піти 21 грудня

Концерт «Christmas Jazz Songs. Louis Armstrong, Ella Fitzgerald»

У цей вечір прозвучить особливий, новорічний джаз. Ви почуєте твори Луї Армстронга й однієї з найсильніших вокалісток в історії джазової музики Елли Джейн Фіцджеральд.

Новорічні хіти виконають Pavel Ignatyev Quartet і два найсильніших джазових вокали України – Аняня Удогво і Кемі Оке.

Час: 19.00.

Місце: Будинок архітектора (вул. Бориса Грінченка, 7).

Вартість: 225 – 500 грн.

Виставка Світлани Бринюк «From many many summers»

Виставка «From many many summers» Світлани Бринюк презентує близько 15 живописних творів 2017-2018 років, а також кілька полотен попередніх періодів, які ще не експонувались в Україні, зокрема з мальтійської серії 2016 року.

Живопис майстрині сповнений фантазійних образів, тонких переживань, навіть повсякденні предмети постають перед глядачем, позбавленими звичної буденності.

Світлана Бринюк народилася в м. Одеса (1968).

Членкиня національної спілки художників України (з 2012).

Посол Mondial Art Academia в Україні (з 2017).

Виставкову діяльність розпочала з 1986 року.

Час: 18.00.

Місце: Нацiональний музей «Київська картинна галерея» (вул.Терещенківська, 9).

Концерт «MK Classics: ансамбль Alter Ratio»

Ансамбль Alter Ratio представить програму «Різдво».

Програма

Девід Ленг «The little match girl passion»

Святослав Луньов «The Noel consort»

«The little match girl passion» за казкою Г.K. Андерсена, текстами Х.П. Паулла (перший перекладач розповіді на англійську мову в 1872 р.), Пікандера (лібретист «Страстей за Матфієм» Й.-С. Баха) та Євангелія від Матвія.

Композитор і автор лібрето: Девід Ленг.

Час: 19.00.

Місце: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57б).

Вартість: 250 грн.

Концерт циклу «Вечори української музики. Спадщина і сучасність»

Виступає Національний заслужений академічний український народний хор України імені Г.Г. Верьовки. Генеральний директор-художній керівник – Зеновій Корінець.

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 70 – 300 грн.

Презентація збірки «19 різдвяних історій»

«Видавництво Старого Лева» запрошує на незабутній вечір у різдвяній атмосфері з улюбленими авторами. 19 сучасних українських письменників написали історії про те, яким різним буває Різдво. Про те, яким різним буває життя. Про значення Різдва, його вплив на долі людей та різдвяні дива говоритимуть автори збірки: Myroslav Laiuk, Bohdana Matiyash, Kateryna Babkina, а ще Dorje Batuu та Ілларіон Павлюк (Illarion Pavliuk) на скайп-зв’язку.

Гості у дружній атмосфері поділяться найяскравішими спогадами та емоціями, що асоціюються зі світлим періодом різдвяних свят.

Час: 19.00.

Місце: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Шевченка, 12).

Концерт Bedzvin

BEZVIN (Володимир Бедзвін) – віолончель, вокал. Музикант народився в родині класичних музикантів та почав вивчати музику з п’яти років. Зі зростанням цікавості до сучасної музики почав виконувати фольк, джаз та indie.

 BEDZVIN – це комбінація вокалу, звукових ефектів та віолончелі.Це поєднання класичної, неофолк- та інді-музики. BEDZVIN представить оригінальні пісні, а також українські та класичні композиції з Ярославом Місіком (фортепіано) та Любком Маріашем (перкусія).

В. Бедзвін виступав в Україні й гастролював у Європі та Північній Америці. Активний учасник театру Counting Sheep – вистави про Майдан, яка отримала міжнародне визнання і була представлена у Торонто, Единбурзі, Лондоні, Реклінггаузені, Кілкенні, Холлі, Нью-Йорку та Каліфорнії.

Час: 20.00.

Місце: Мала опера (вул. Дегтярівська, 5).

Вартість: 250 грн.

Виставка «борисівських» ікон

Автором ідеї та куратором виставки є ієродиякон Януарій (онук фундатора музею – Івана Гончара). Саме він придбав і передав до Музею Івана Гончара 250 ікон. Музейні працівники очистили ікони від бруду і пилу, і відтепер є змога побачити на виставці їхню неповторну красу.

У пошуках зразків «борисівських» ікон ієродиякон Януарій за чотири роки обстежив 100 сіл. Він мандрував містами і селами Чернігівщини, Київщини, Одещини, Черкащини. Слобода Борисівка (нині територія РФ, Бєлгородська область), у минулому український іконописний центр, що був розташований на історичних землях Слобожанщини.

Борисівський іконописний промисел був унікальним явищем не лише щодо випуску масової продукції (307 тис. ікон на рік), а й в оригінальності техніки іконопису, декору, іконографічному потрактуванні. Борисівська ікона пізнавана і неповторна.

У наші дні російські дослідники презентують борисівську іконописну традицію як явище російської культури, проте це не відповідає дійсності, адже етнічний склад слободи і первісна територіальна приналежність (Охтирський полк, потім Харківське намісництво) дозволяє впевнено віднести борисівську ікону до художнього явища української культури.

Час: 10.00.

Місце: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19).

Концерт Bria Blessing & ShockolaD

Cпільний музичний проект від «американської співачки зукраїнською душею» Bria Blessing і дуету ShockolaD. Музиканти зібралися разом, щоб ушанувати спадщину Володимира Івасюка, переосмисливши його вічні пісні для нових поколінь.

Брія Блессінг – американська співачка, музикантка і авторка пісень, народилася в Техасі. Її музика відображає любов до Бога, життя, яку вона палко виражає через різні музичні жанри, включаючи поп, джаз, кантрі та рок.

Для вас гратимуть:

Брія Блессінг – вокал

Ігор Гнидин – барабани

Анастасія Литвинюк – рояль

Андрій Кохан — бас

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 500 грн.

Вечірка «Вечірка Donowhere 3.0»

Передноворічна вечірка-закриття сезону #Donowhere FilmNight! На вас чекає показ нещодавно віднайденої української німої кінокомедії«Свині – завжди свині» (реж. Ханан Шмаїн, 1930) із гротескним саундтреком Альберта Цукренка  (фронтмен «Хамерман Знищує Віруси») наживо.

Після показу в кафе ЕТЕР у Довженко-холі відбудеться Vinyl After Party – діджей-сет на улюблених вінілах команди Довженко-Центру тазапрошених діджеїв.

19.00

СВИНІ ЗАВЖДИ СВИНІ feat АЛЬБЕРТ ЦУКРЕНКО

Вхід: 150 грн.

Квитки за лінком: https://bit.ly/2zUxaty

21.00

Vinyl After Party

Вхід вільний

Час: 19.00.

Місце: Національний центр Олександра Довженка (вул. Васильківська, 1).

Вартість: 0 – 150 грн.

Виставка «А4, кулькова ручка»

Карась Галере я з Voronov Art Foundation запрошують на 13-ту щорічної виставку малюнку кульковою ручкою «А4, кулькова ручка»!

 За час свого існування п роект зібрав у своїй колекції близько 6000 робіт, намальованих понад 700 авторами. Проект об’єднує метрів мис тецтва – найдорожчих художників України, таких як Анатолій Криволап, Влада Ралко, Олександр Ройтбурд та зовсім молодих художників з усіх куточків країни, адже основним принципом проекту стала демократичність матеріалів – використання тільки найпростіших кулькових ручок та загальнодоступного офісного паперуформату А4.

Саме цей принцип надав проекту особливої властивості – стати не просто черговою виставкою образотворчого мистецтва, а інструментом мистецького діалогу між авторами – художниками та тими, хто готовий ними стати. До проекту залучено не тільки художників, а й поетів, композиторів, письменників, кутюр’є, цього року галерея активно залучаємо до проектуархітекторів.

Час: 11.00.

Місце: Karas Gallery (Андріївський узвіз, 22а).

Вечірка «Vystavka Techno: Backstage Birthday Party»

Main Stage:

23.00 – Dmitriy Kuznetsov

00.30 – Nagos

02.00 – Toldo

03.30 – K.Tenology

05.00 – Sage

06.30 – Detcom

08.00 – Saplin

09.30 – Patselya

11.00 – Serge Franz

2 Stage:

23.00 – Pahan

01.00 – D-steck

03.00 – Reformator

05.00 – 909 Machine

07.00 – Structura

Час: 23.00.

Місце: Otel’ (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 250 грн.

най

Кінопоказ «Найкоротший день короткого метру»

Відсвяткуйте найкоротший день року за переглядом найкращого короткого метру з Kyiv International Short Film Festival. Ідеальна можливість побачити найкращі п’ять фільмів-переможців фестивальної програми KISFF 2018.

Володар головного призу міжнародного конкурсу, фільм «Вавилон», режисер Кіт Деліджеро (Філіпіни), приз за найкращу режисуру отримав японець Кей Чікоро за картину «Підпис», «Тремтіння», режисер Давид Бодзак, який отримав спеціальний приз, а також стрічка «Стокове відео» режисера Дункана Кавлза, що стала фаворитом глядацького голосування.

Найкращою стрічкою українського конкурсу став фільм «Післясмак» режисера Юрія Катинського. Він також був відзначений глядачами фестивалю та отримав приз глядацьких симпатій.

Програма

Хронометраж: 80 хв.

Вікові обмеження: 16+

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Час: 19.00.

Місце: кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19).

Вартість: 90 – 120 грн.

Залишити відповідь