Середа, 24 Квітня, 2024
Події

Над Німеччиною нависла терористична загроза

Правоохоронні органи Німеччини вживають додаткових заходів для забезпечення безпечної роботи аеропортів в південно-західній частині країни.

Німецька поліція розшукує чотирьох осіб, які можуть бути причетними до планування терактів в аеропортах. Про це повідомляє Suedwestrundfunk.

«Проводяться слідчі дії відносно чотирьох ідентифікованих людей у зв’язку з можливою підготовкою атаки… Нині ведуться пошуки», – йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, йдеться про батька і сина з Північного Рейну-Вестфалії, друга сина і імама з мечеті Ахена. Як мінімум, один з підозрюваних, ймовірно, належить до радикального ісламського середовища. Проводяться обшуки кількох об’єктів у землі Північний Рейн-Вестфалія і одного об’єкта у Баден-Вюртемберзі.

В поле зору правоохоронців ці люди потрапили в зв’язку з тим, що вели «підозрілу» фото- і відеозйомку в аеропорту Штутгарта і на прилеглій території. Французькі поліцейські поінформували німецьких колег про те, що якісь особи, які прибули на автомобілі з німецькими номерними знаками, фотографували в терміналах паризького аеропорту Шарля де Голля. Порівняння даних з камер відеоспостереження показало, що це одні і ті ж люди.

Залишити відповідь