Субота, 20 Квітня, 2024
АнонсиКультураМистецтво

Куди піти 23 грудня

Родинне музейне свято «Музи зимових свят»

А ви знали про муз зимових свят? Саме вони створюють особливу святкову атмосферу напередодні дня святого Миколая, Нового року та Різдва.

Та ходить чутка, що музи втратили натхнення, і свята можуть стати сумними і безрадісними… І лише старовинні картини ховають в собі частинки магії, здатні повернути музам натхнення і врятувати святковий настрій.

Терміново потрібна дитяча допомога для відновлення чарівних сил муз! На святі дітей чекають чарівні історії з елементами квесту, загадки, міні-майстер-класи і подарунки-смаколики.

А дорослі зможуть у день відкриття музею одними з перших насолодитися оглядом неймовірної виставки «ЯВЛЕННЯ. Пам’ятки братського монастиря».

Вік дітей: від 5 до 13 років.

Час: 12.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Концерт Андрія Макаревича «Джазові трансформації»

«Джазові трансформації» – це унікальна концертна програма, в якій джаз перетинається з іншими музичними течіями і стилями. Як основа використані традиції американської джазово-естрадної музики: Андрій Макаревич сміливо говорить про джерело свого натхнення – джаз.

Андрій Макаревич – музикант, композитор, поет, телеведучий, журналіст, бард і вічний ліричний персонаж, невідривно пов’язаний із гітарою і затишним концертним залом.

Разом з Андрієм Макаревичем на сцені Docker Pub виступлять давні друзі відомого барда: інструментальне тріо джазового піаніста Євгена Борця, дует саксофоністів Bill Brothers і вокалістка Поліна Касьянова.

Час: 19.00.

Місце: Docker pub (вул. Богатирська, 25)

Вартість: 990 – 2490 грн.

Публічна дискусія «Протестне мистецтво Майдану»

Як творилось мистецтво під час Майдану? Як вуличне мистецтво Майдану перетворилось на виставки у галереях? Чи можлива революція без участі митців?

Учасники дискусії:

Матвей Вайсберг – живописець і графік. Від 28 січня до 8 березня 2014 року створив живописну серію «Стіна», яку навіяли події Майдану, свідком і учасником яких був автор. Це 28 робіт, які експонуються єдиним блоком – стіною. Серію показували в різних містах України, в Лондоні, Варшаві, деякі елементи – у Берліні та Нью-Йорку.

Іван Семесюк – художник, письменник, поет, співак гурту «Пирятин». Був гучним рупором Євромайдану в соцмережах. Автор гасел: «Лютуймо!», «Люте гасло!» й інших мемів. Учасник «Мистецького Барбакану» – майданчика творчого спротиву. Творець проекту з осмислення сучасної міфології «Бандерики – зворушлива Хунта».

Модеруватиме розмову мистецтвознавиця, культурологиня Наталія Мусієнко (Natalia Moussienko). Активна учасниця громадського руху за збереження культурної спадщини Києва. Дослідниця проблематики масового мистецтва, мистецтва та політики, нових технологій у мистецтві. Старша наукова співробітниця відділу культурних стратегій, інновацій і технологій Інституту проблем сучасного мистецтва.

Час: 14.00.

Місце: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12).

Вартість: 80 грн, вхід за квитком на виставку «Революціонуймо».

Концерт-вистава «Дивина ХХ: від смерті до любові»

Концерт-свідчення, концерт-спогад, концерт-надія, який проведе від неминучої смерті, через страждання і до любові та жаги життя – саме такий концерт хоче подарувати фольклорний гурт «Дивина» на своє двадцятиріччя усім шанувальникам народної пісні.

Солдатські, псальма, жорстокі романси і жартівливі пісні, які увійшли в програму заходу, були зібрані на Донеччині. Вони влучно відображають ставлення наших предків до життєвих негараздів та радощів. Сьогодні ці пісні набувають нового значення і звучання не тільки для виконавиць, а й для усього українського суспільства, бо допомагають згадати своє коріння, порозумітися і помножити найцінніше в світі – любов!

Час: 17.00.

Місце: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19).

Вартість: 100 грн.

Різдвяний концерт Назгуль Шукаєвої

Золотий склад чудових музикантів: Олексій Боголюбов (рояль), Валентин Корнієнко (бас), Алік Фантаєв (ударні) порадують слухачів джазовими стандартами, госпел і добрими різдвяними піснями.

Співає Назгуль Шукаєва.

Час: 20.00.

Місце: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57б).

Вартість: 300 грн.

Виступ minimum

minimum – імпровизаційний живий аудіо-візуальний проект Сержа Авдеєва та Альони Овраменко. Симбіоз живої анімаційної проекції, синтезаторної музики, світла, лайв-лупінга та любові. Кажен виступ дуету унікальний – кожна послідовність народжується тут і зараз, залежно від оточення та настрою.

Музичні жанри – експериментальна техно, електроніка.

Час: 20.00.

Місце: вегетаріанське кафе «Дом» (вул. Сагайдачного, 10/5).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь