Субота, 20 Квітня, 2024
Наука

У США приватну космічну компанію оштрафували на $900 тис за незаконний запуск супутника

Американська Федеральна комісія зв’язку (FCC) змусила приватну компанію Swarm Technologies, яка на початку року запустила чотири супутники, заплатити штраф у розмірі $900 тис.

Про це пише The Verge. Тепер протягом трьох років компанії доведеться надавати додаткову документацію в FCC щоразу, коли вона вирішить запустити супутник знову.

У березні FCC почала розслідування інциденту. Виявилося, що Swarm Technologies не тільки запустив супутники без ліцензії, але і незаконно використовував їх наземні станції в Грузії для зв’язку з ними. А перед запуском компанія провела кілька незаконних випробувань за допомогою аеростатів та іншого обладнання.

Агентство стурбоване тим, що ці космічні апарати занадто малі, їх складно відстежити з Землі і вони можуть зіткнутися з іншими супутниками.

Swarm Technologies – нова компанія, яка збирається відправити на орбіту близько 100 інтернет-супутників. Свої перші крихітні супутники SpaceBEE на індійській ракеті PSLV компанія запустила в січні 2018 року, хоча FCC раніше відмовила їй в ліцензії.

Залишити відповідь