Четвер, 28 Березня, 2024
Кримінал

Кіберполіція викрила портал, який незаконно транслював сотні телеканалів

Співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили веб-ресурс, який незаконно транслював понад 700 телеканалів.

Як повідомляє кіберполіція, організаторами сайту виявилися житель Львівської області та двоє жителів Одеської області. Для розповсюдження програм українських телеканалів, правопорушники використовували сайти і тематичні форуми, на яких клієнтам пропонувалася щомісячна платна підписка IPTV телебачення.

Під час обшуків за місцем проживання злочинців, було вилучено для експертизи обладнання, що використовується для адміністрування та забезпечення діяльності піратського веб-ресурсу. Крім того, частина інформації для адміністрування веб-ресурсу, була розміщена на віртуальному сервері з іноземною реєстрацією.

Розпочато досудове розслідування за раніше порушеним кримінальним провадженням за ч. 3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу. Правопорушникам загрожує до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3-х років.

Залишити відповідь