Середа, 15 Травня, 2024
InГаджетСвіт

У США запускають мобільний 5G

Компанія AT&T стане першою та єдиною компанією в США, яка запропонує мобільний 5G-пристрій для комерційної експлуатації.

Про це повідомляє 1NEWS.

Сервіс буде безкоштовним упродовж 90 днів. Під’єднатися до 5G можна буде через пристрій – мобільну точку доступу Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot.

На початку експлуатації послугу отримають мешкаці 12 міст – Атланта, Шарлотт, Даллас, Х’юстон, Індіанаполіс, Джейксонвілл, Луїсвілл, Оклахома-Ситі, Новий Орлеан, Ролі, Сан Антоніо та Уейко.

У першій половині 2019 р. мобільний 5G буде доступний в окремих районах ще семи міст: Лас-Вегас, Лос-Анджелес, Нешвіл, Орландо, Сан-Дієго, Сан-Франциско та Сан-Хосе.

Після пробного періоду, терміном у 90 діб , точка доступу коштуватиме 500 доларів, а вартість користування інтернетом – 70 доларів на місяць за 15 гігабайтів трафіку.

Про запуск мереж нового покоління 5G у Сполучених Штатах Америки оголосили 1 жовтня 2018 року. 1 грудня 2018 року комерційну мережу 5G було також запущено у Південній Кореї.

Очікується, що ряд держав в Європі та Азії запустять в комерційну експлуатацію зв’язок нового покоління 5G вже наступного року. Узгодження стандартів для використання мереж п’ятого покоління відбудеться під час Всесвітньої конференції радіозв’язку восени 2019 року.

Залишити відповідь