Вівторок, 23 Квітня, 2024
АвторськеВ КиєвіСуспільствоТехніка

КМДА знову сіла в калюжу з е-квитком

Оскільки 1 січня – день офіційного «пуску на воду» е-квитка у столиці, КМДА вирілиа напередодні влаштувати прес-конференцію з розповіддю про всі нюанси. «Як, де і коли запрацює е-квиток – відкриємо таємниці у середу 26 грудня, Хрещатик, 36», – пообіцяла прес-служба в анонсі. Однак за 10 хвилин до початку прес-конференції виявилося, що КМДА не готова говорити про це. Натомість на розтерзання журналістам випустили гендиректора «Київавтодору» Олександра Густєлєва, котрий розповів про те, як доблесні комунальники борються зі снігом і як працюватимуть у новорічну ніч у посиленому режимі.

Прес-служба пообіцяла журналістам, що анонсована прес-конференція не скасовується, а просто переноситься. Щоправда, на коли саме – невідомо. Формулювання «після свят» дуже обтічне. Про які саме свята йдеться, прес-служба сказати не спромоглась. Єдине, що вона гарантувала, – що спочатку буде прес-конференція, а вже потім запрацює АСОП (автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів). Отже, про запуск системи 1 січня можна забути.

Віталій Селик, експерт з урбаністики, оцінив ситуацію так: «Як просрати 365 мільйонів? Елементарно! Потрібно лише закупити трохи застарілу і не дуже зручну систему Е-квитка, яка чомусь не хоче працювати. Заплатили по суті 123,86 гривень з кожного киянина. Нагадаю, за результатами тендеру договір на 1500 комплектів і 300 одиниць обладнання підписали ще 1 листопада 2017 р. На початку грудня 2017 р. були встановлені перші валідатори. Тобто минуло більше року “тестувального” періоду. І от сьогодні систему мали презентувати для ЗМІ, але щось пішло не так і її скасували. Скасували перед самим початком. Це повний провал!»

Що ж, стежитимемо за анонсами КМДА і запасатимемося попкорном. Судячи з усього, серіал «запуск АСОП у Києві» матиме набагато більше сезонів, ніж сценаристи планували на початку.

2 коментарі

Залишити відповідь