Четвер, 28 Березня, 2024
СвітЦікаве

33-річний американець самотужки перетнув Антарктиду

Мандрівник Колін О’Брейді з Портленда зумів самотужки за 54 дні подолати 1500 кілометрів у Антарктиді. Лише два роки тому схожа спроба британського дослідника завершилася трагічно.

Першою людиною в історії, котра спромоглася без сторонньої допомоги перетнути Антарктиду, став американець Колін О’Брейді. Цей 33-річний житель розташованого міста Портленд (штат Орегон) зміг самостійно перетнути вкритий вічною кригою континент за 54 дні. Упродовж цього проміжку часу мандрівник зумів пройти близько 1500 кілометрів, повідомляє агенція новин AP.

Про завершення небезпечної мандрівки любитель карколомних пригод повідомив увечері середи, 26 грудня, на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram. Під час усієї подорожі екстремал тягнув за собою сани зі спорядженням і припасами завважки близько 170 кілограм. Американець також написав, що лише за останній день подорожі він подолав на лижах близько 129 кілометрів шляху.

За словами самого мандрівника, останні 32 години шляху стали “одним з найбільших викликів” та водночас – “одними з найкращих митей” його життя.

Американець став першим, кому вдалося перетнути Антарктиду самостійно й без сторонньої допомоги, хоч спроби зробити це розпочалися більше ста років тому. Але всі його попередники або сходили з маршруту, або гинули. Останній трагічний випадок стався 2016 року. Тоді 55-річний британець Генрі Ворслі загинув, не дійшовши до фінішу 50 кілометрів.

Залишити відповідь