Четвер, 25 Квітня, 2024
РозвагиСвіт

Boxing Day: офіційний день подарунків і покупок

Boxing Day у Великобританії – день подарунків і покупок

26 грудня, відразу ж після католицького Різдва, кілька країн Британської співдружності націй відзначають Boxing day – один з восьми офіційних свят Великобританії.

Boxing day – це день подарунків, і магазини змагаються в знижках, щоб залучити покупців. Особливо завзяті навіть роздають спеціальні номерки-жетони, щоб уникнути тисняви ​​і довгих черг – не дивно, що багато британців відкладають покупку саме на цей день.

“Я і так завжди встаю рано. Ну, встав ще на півгодини раніше, без проблем. Збирався зробити покупку за день до Різдва, а мені порадили прийти сьогодні. І дійсно, купив те ж саме набагато дешевше”,- поділився один з жителів Британії.

“Ми приїхали в Лондон з Данії спеціально на шопінг. Тут все набагато дешевше, тому власне ми і приїхали сюди”, – кажуть іноземні туристи

Історія свята сягає корінням в середні століття. Існує кілька версій його походження. За однією з них, в цей день багаті люди робили своїм слугам подарунки, пакуючи їх в коробочки. З плином часу традиція набула нових особливостей.

Залишити відповідь