Четвер, 28 Березня, 2024
Суспільство

Українцям радять не їздити автівками у Польщу по 15 січня

У зв’язку з очікуваним різким збільшенням іноземних черг на українсько-польському кордоні в період новорічних та різдвяних свят, генеральне консульство України в Любліні рекомендувало подорожуючим уникати подорожей автомобілями через кордон з Польщею.

Перетин держкордону з Польщею автомобільним транспортом буде утруднено, можливі черги і тривалі очікування на КПП, особливо в пунктах “Ягодин-Дорогуськ”, “Рава-Руська-Гребенне”, “Медика-Шегині”, “Краковець -Корчева”.

Громадянам України, які повертаються з Польщі додому або планують подорожі до Польщі, рекомендується по 15 січня уникати подорожей автомобільним транспортом. Українцям дали альтернативу, нагадавши про маршрути потягів Львів-Перемишль, Ковель-Хелм, Київ-Люблін-Варшава, що курсують щодня .

Громадянам України, які подорожують до Польщі, радять не мати при собі на момент перетину кордону харчових продуктів.

У генконсульстві відзначили, що “митною службою Польщі застосовується заборона ввезення з України приватними особами харчових продуктів, зокрема, м’ясо-молочних, в тому числі для власного споживання”.

Також рекомендується звернути увагу на обов’язковість наявності для подорожі до Польщі, перш за все, на момент проходження прикордонного контролю, страхового поліса на автомобіль на всі дні подорожі. У разі відсутності або недійсності поліса, законодавством Польщі передбачені надзвичайно високі штрафні санкції для іноземців – від 1 тисячі євро і вище.

Залишити відповідь