Четвер, 25 Квітня, 2024
ЕкономікаУкраїна

Кабмін розширив список заборонених російських товарів

Кабінет міністрів на засіданні 27 грудня ухвалив постанову, яка забороняє ввозити з Російської Федерації на митну територію України крохмаль і глюкозу.

В рамках протидії російській економічній агресії вже запроваджено заборону на імпорт деяких товарів з Росії. Постановою Кабміну до нього додали кукурудзяний крохмаль, глюкозу та окремі категорії сиропу з глюкози, мальтодекстрин і мальтодекстриновий сироп.

Зараз в Україну з Росії заборонено імпортувати молочну продукцію, чай, каву, пиво, горілчані вироби, косметичні засоби особистої гігієни (шампуні, гелі для душу, мило), продукцію хімічної промисловості для захисту рослин у сільському господарстві, хлористий калій і залізничне обладнання (локомотиви, вагони та колійне обладнання).

Тим часом, Президент Петро Порошенко заявив, що 26 грудня Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України ухвалить рішення про запровадження санкцій у відповідь на російську агресію поблизу Керченської протоки. Нові обмеження торкнуться депутатів Державної думи РФ та підприємств, що допомагають російській армії.

Крім того, 18 грудня Кабмін запропонував РНБО впровадити нові санкції проти низки юридичних та фізичних осіб Росії за незаконну тимчасову окупацію Донбасу.

Залишити відповідь