Четвер, 28 Березня, 2024
Для себе

Українці збільшили споживання авокадо

У 2018 році обсяги імпорту авокадо в Україну подвоїлися і побили історичний рекорд

Аналітики EastFruit відзначають, що за 11 місяців минулого року обсяги імпорту авокадо подвоїлися і вже побили історичний рекорд. Прогнозується, що за підсумками року, в Україні буде ввезено понад 4 тис. тонн авокадо, що в два рази перевищить обсяг імпорту 2017 року.

Представники оптової торгівлі вважають, що мода на здоровий спосіб життя в сукупністю з ростом доходів населення у 2018 році стали двома визначальними факторами зростання імпорту і споживання авокадо. Адже авокадо не є дешевим продуктом – авокадо Хасс (Hass) в Україні продається в середньому за ціною близько 300 грн/кг (зазвичай поштучно), а зелений авокадо – в середньому вдвічі дешевше.

На думку дієтологів, авокадо є одним з найбільш цінних продуктів, тому що він містить практично повний набір необхідних вітамінів і мінералів, а також корисні жири і клітковину. Найбільш відома властивість авокадо знижувати рівень холестерину в крові і сприяти кращому засвоєнню корисних речовин з інших фруктів. Тому його часто рекомендують людям з проблемами серцево-судинної системи.

Головними постачальниками авокадо в Україну є ПАР, Перу, Ізраїль і Кенія, на які припадає близько 92% всього обсягу імпорту.

Залишити відповідь