Понеділок, 27 Травня, 2024
Політика

Чому американський спецпрокурор Мюллер зацікавився українськими олігархами

Присутність політиків та бізнесменів з України на інавгурації президента США Дональда Трампа зацікавила спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує ймовірне втручання РФ в американські вибори 2016 року. 

За даними The New York Times, наразі підлеглі Мюллера з’ясовують, яким чином деякі з громадян України отримали запрошення на інавгурацію. Прокурорів також зацікавило, з ким зустрічалися українці під час перебування у США і які питання обговорювали.

Адже, за даними видання, вони позиціонували себе як посередники, які могли б допомогти у нормалізації відносин Росії та України на умовах РФ і знятті антиросійських санкцій.

На той момент Дональд Трамп висловлював привабливі ідеї для українських бізнесменів проросійського спрямування, повідомив у коментарі Радіо НВ заступник директора Інституту світової політики Микола Белесков.

“На той момент Дональд Трамп висловлював привабливі ідеї для українських бізнесменів проросійського спрямування”,- повідомив у коментарі Радіо НВ заступник директора Інституту світової політики Микола Белесков.

“Конфлікт на Донбасі вдарив особливо сильно саме по колишнім представникам Партії Регіонів, по їхньому впливу, по їхнім економічним активам, по їхнім зв’язкам з Російською Федерацією. Вони можуть заперечувати факт контактів або можуть відмовлятися коментувати. Але те, що вже йде розслідування саме по цьому напрямку, означає, що насправді в команди Роберта Мюллера є беззаперечні докази відповідних контактів, беззаперені докази передачі інформації. Інша справа, що вони їх не збираються поки що публікувати”, – зазначив Белесков.

Залишити відповідь