П’ятниця, 29 Березня, 2024
Війна

Українська армія отримає нове озброєння цього року

2019-й рік обіцяє бути проривним для Збройних сил України в плані прийняття на озброєння нових видів зброї та техніки.

Міністр оборони України Степан Полторак вчора повідомив, що протягом 2019-го року по державному оборонному замовленню заплановано закупити до 20 нових типів зброї, які раніше взагалі не були на озброєнні ЗСУ.

Це стало можливим після того, як уряд ухвалив дострокове планування по оборонці, а саме: з 2017-го року в Україні розпочала роботу трирічна система Державного оборонного замовлення, що дозволило державним замовникам і виконавцям оборонного замовлення більш чітко планувати свою роботу і ресурси.

Так, за підсумками виконання державного оборонного замовлення в 2018-му році в Збройні сили України поставлено понад 3 тисячі зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів, а також понад 450 тисяч ракет і боєприпасів.

За даними РНБО, у 2019-му році планується завершити ряд пріоритетних проектів щодо створення ракетної і ракетно-реактивного зброї, а також підтримка перспективних розробок та виробництва озброєння і військової техніки. Для цього у державному бюджеті на 2019-й рік фінансування завдань оборони і безпеки збільшено на 33,3 млрд гривень у порівнянні з минулим роком, і передбачено у сумі 212,0 млрд гривень, що становить 5,37 % валового внутрішнього продукту.

Залишити відповідь